Lamscurry.

Lamscurry.

Geplaatst op

Deze heerlijke spicy lamscurry aten we een tijdje terug met homemade naanbrood, mijn doperwtenspread en gesmoorde prei.

Je leest het al..?! Een feestmaaltijd!

Het naanbrood komt nog online, maar als je niet kan wachten is het het recept van Pauline van Uit Paulines Keuken

Voor twee personen heb je nodig:

  • 250-300 gram lamsbout
  • 6 cherrytomaatjes
  • 2 tl currypasta
  • 1 tl komijnzaad
  • snuf kurkuma
  • zout en peper naar eigen smaak
  • snuf kaneel
  • snuf Ras el Hanout
  • water naar 'gevoel'
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • sap van een halve citroen
  • 2-3 wortels.
  • evt. 1 laurierblaadje als smaakmaker

Neem een stevige pan met een dikke bodem.

Snipper de ui en knoflook. Bak deze heel rustig aan in wat olie.

Meng de kruiden in een vijzel (of kommetje) met de currypasta en de citroensap.

Bak het kruidenmengsel mee met de ui en knoflook.

Snij het vlees in dobbelsteentjes en bak dit even aan in de kruidenpasta.

Snij de wortels in plakjes of blokjes en doe deze bij het vlees.

Doe er net genoeg water bij, zodat het vlees voor de helft onder staat.

Breng kortdurend aan de kook. Laat dit 1-2 uur op een laag pitje staan. Kijk wel steeds om het halfuur, het moet niet droog koken namelijk.

Het vlees moet zacht en vooral geurig (en verdomd lekker!!) zijn!

Optie;

  • In plaats van water kokosmelk gebruiken
  • Wil je het toch wat zouter? Voeg dan een half bouillonblokje toe of gewoon wat meer zout.