Lasagna met tonijn, ricotta, courgette en aubergine

Lasagna met tonijn, ricotta, courgette en aubergine

Geplaatst op

Voor een schaal van 20 cm doorsnede heb je nodig

  • 400 gram tomaten uit blik
  • 250 gram ricotta
  • 160 gram tonijn in olijfolie uit blik
  • 1/2 courgette in plakken
  • 1/2 aubergine in plakken
  • Lasagna-Bladen
  • 1 kleine gesnipperde ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 el Italiaanse kruiden
  • Paar blaadjes verse basilicum
  • Mozzarellabolletjes
  • Zout e/o peper

Bak de ui en knoflook eventjes aan de olie van uit het blikje tonijn. Voeg de tonijn, Italiaanse kruiden, verse basilicum en tomaten uit blik toe.

Verwarm ondertussen de oven voor op 180 graden Celsius.

Even in de pan alles omroeren en voeg tot slot de ricotta toe.

Stapelen maar, begin met een laagje saus in de ovenschaal. Dan de groenten, beetje saus en dan de lasagnabladen.

Ga zo door, maar sluit af met een laagje saus. Leg hier de mozzarella-bolletjes of -plakken op.

Bak de lasagna af in 25-30minuten