Linzen-gehaktballetjes.

Linzen-gehaktballetjes.

Geplaatst op

Linzen, je weet wel. Die heerlijke, smaakvolle kleine balletjes die je op mijn Instagram wekelijks ziet pronken in de salades.

Ze zijn lekker en nog gezond ook! Ik maak er soep mee, maar dus ook mijn salades. En ik gebruik ze soms als 'rijstvervanger'. En ik kan alvast verklappen dat er binnenkort een hele lekkere bülgür-salade online komt.

Deze balletjes zijn lekker vullend, voor bij zowel een bord gewokte groenten als een stevige stamppot.

Voor 10 balletjes heb je nodig:

  • 200-250 gram mager rundergehakt
  • 50 gram linzen (uit blik)
  • 1 teentje knoflook (gesnipperd)
  • zout en peper naar wens
  • 1 el gedroogde peterselie
  • 1 tl komijnzaad
  • 1 el ketchup
  • beetje olie
  • twee tomaten

Meng alle bovenstaande ingrediënten (behalve de tomaten) met elkaar, totdat het mooi samenhangend is.

Maak er kleine balletjes van.

Bak de gehaktballetjes rondom gaar in de olie.

Voeg als de balletjes bruin beginnen te worden, de twee tomaten in stukjes toe.

Vuur omlaag en deksel erop. Wat er nu gebeurt is dat de tomaat langzaam stukgaat en zijn vocht afgeeft. De balletjes stomen dan gaar en ze worden niet zo droog (win-win). En je hebt ook nog een beetje smeuïgheid voor op je bordje.

Klaar? Serveer naar eigen wens. Op een boterham kan tenslotte ook.

Eet smakelijk.