Linzen-wortelsoep.

Linzen-wortelsoep.

Geplaatst op

Bij koude dagen hoort een bakje soep toch?! Ik heb mijn hippe Thermos-kan 'herontdekt' en wat blijkt.. mijn soep blijft wel tot 7-8 uur nadien warm! Ideaal voor de lunch op het werk, toch?!

Afgelopen week genoot ik twee dagen lang van een smakelijke linzensoep. Lekker vullend en gezond!

Voor twee goede porties heb je nodig:

  • 500 ml groentebouillon
  • 200 gram rode linzen
  • 200 gram worteltjes in stukjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 tl komijnzaad
  • 1 snufje kaneel
  • 2 laurierblaadjes

Breng de bouillon aan de kook, samen met de knoflook, laurierblaadjes en wortel.

Als dit kookt en de wortel wat zachter wordt voeg je de linzen toe. Deze hebben aan 4-5 min kooktijd zat, dan zijn ze al bijna zacht (tot pureerbaar).

Breng op smaak met de kaneel en komijnzaad. En voor een extra kick evt. wat cayennepeper.

Laat dit pruttelen totdat alles zacht is. Staafmixer erdoor of in de blender?!

En klaar! Eet smakelijk.