Linzensoep.

Linzensoep.

Geplaatst op

Gisteren genoot ik van deze pittige linzensoep!

Na een weekendje Londen met teveel lekkers (oké, met enige mate maar toch) moet er weer een beetje gecompenseerd worden natuurlijk. Deze soep is lekker vullend en je kan er zelf voor kiezen of je er toch wat brood bij eet. En nog een voordeel.....Hij is in minder dan 10 minuten klaar! Overtuigd?

Voor 2 porties heb je nodig:

  • 150 gram rode linzen
  • 500 ml groentebouillon
  • 1 teentje knoflook
  • 1/2 tl djinten
  • 1 cm rode peper in reepjes
  • 1/2 tl paprikapoeder
  • 1 takje verse basilicum
  • optioneel: pesto, bijvoorbeeld deze met koriander

Snij de knoflook fijn of pers 'm kort.

Breng de bouillon aan de kook, samen met de linzen, rode peper + kruiden.

Na enkele minuten merk je al dat de linzen lekker zacht worden.

Je hoeft ze, als je lang genoeg wacht, niet eens te pureren. Maar dit kan wel.

Serveer met wat extra rode peper + een beetje pesto.\

Enjoy!