Mac' And Cheese met tonijn en broccoli.

Mac' And Cheese met tonijn en broccoli.

Geplaatst op

Na 17 weken thuis genieten van mijn zwangersverlof en daarna van onze dochter Yara mag ik er weer aan geloven. Weer aan het werk! Iets waar ik (op het moment van schrijven) ergens naar uit kijk (want: weer ritme, gezelligheid, niet 24/7 voeden haha) maar het liefst blijf ik nog maanden in die roze bubbel. Zo dat is eruit haha :)!

Ik had gedacht, of misschien eerder gehoopt, tijdens mijn verlof los te kunnen gaan met koken uit kookboeken. Tijdens mijn zwangersverlof heb ik van alles gedaan, van macarons bakken tot allemaal vers brood! Echter nu met de kleine dame erbij is soms luxe ontbijten (lees: 2 boterhammen en koffie naar binnen schuiven) al een ding! Maar goed, over deze maaltijd! Het ultieme comfortfood: pasta, kaas en toch nog wat groenten! Wat wil je nog meer?! Deze maaltijd is snel klaar en je hierna ook stampvol.. ;-)!

Voor 2-3 grote porties

  • 175 gram broccoli, in roosjes
  • 150 gram penne
  • 50 gram geraspte cheddar (of belegen kaas)
  • 50 gram Parmezaanse kaas, geraspt
  • 1 kleine ui + knoflookteentje, gesnipperd
  • 1 eetlepel ongezouten boter
  • 3 eetlepels bloem
  • 250 milliliter melk
  • 160 gram tonijn uit blik
  • Peper & zout

Kook eerst de pasta al dente. Voeg in de laatste minuut de broccoli toe en laat de roosjes nog een minuutje meekoken. Giet ze af in een vergiet.

Meng de cheddar met de Parmezaanse kaas in een kom en zet eventjes opzij.

Smelt de boter in een grote pan op medium vuur. Voeg de bloem toe, roer goed door met een garde en doe dan de melk erbij. Breng op smaak met zout e/o peper. Blijf kloppen tot het mengsel opborrelt en een dikke saus wordt.

Bak in een apart pannetje de ui en knoflook rondom, samen met de tonijn.

Haal de pan met de saus van het vuur en roer giet een derde van de kaas doorheen.

Doe de pasta, tonijn en de groente erbij en roer alles door elkaar.

Zet je oven op de grillstand. Strooi de rest van de kaas over de pasta in de pan. Als je geen oven-proof pan hebt, schep je het mengsel eerst over in een ovenschaal voordat je de geraspte kaas eroverheen strooit.

Zet de snelle mac and cheese vijf minuten onder de hete grill, tot de kaas gesmolten en goudbruin is.

Geen Grillstand? De Mac' and Cheese afbakken 10 min op 180 graden C gaat ook prima!