Maïskolf.

Maïskolf.

Geplaatst op

Vroeger hadden we af en toe lekkere, verse maïs thuis. Ze gingen dan met meerdere kolven tegelijk in de snelkookpan. Lekker met een beetje zout en dan opeten. Wat een plezier.

Natuurlijk gewikkeld in een servetje, maar knoeien doe je meestal wel bij deze lekkernij.

Het werd tijd om ze eens hier te maken. Soms grill ik ze gewoon op de BBQ, maar gewoon gekookt uit de pan is ook top!

Je hebt nodig:

  • Maïskolven (Halve tot hele per persoon)
  • garnering naar wens; denk aan snufje zout, roomboter, paprikapoeder of bijvoorbeeld Boursin.

Ontdoe de kolven van de bladeren, als die er nog op zitten.

Zet een pan met water en leg de maïskolven (ik halveer ze) hierin.

Kook ze voor circa 30-35 minuten totdat ze gaar zijn.

Prik een stevige satéprikker in het midden, dan heb je direct een handvat en besprenkel met de garnering naar wens.

Enjoy!