Maizena-koekjes.

Maizena-koekjes.

Geplaatst op

Eindelijk, maizenakoekjes op de blog! 1 van mijn favoriete koekjes zoals ik die van huis-uit gewend ben. Lekkere luchtige, brosse koekjes! Lees je mee?

Voor 40-50 koekjes:

  • 500 gram maizena
  • 225 gram boter (Bona)
  • 200 gram kristalsuiker
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 1 ei
  • 1 theelepel bakpoeder
  • kommetje met 2-3 eetlepels bloem
  • disco-spikkels (suikermuisjes)

Benodigheden: mengkom, handmixer (of keukenmachine), vorkje

Verwarm de oven alvast voor op 160 graden. Bedek twee ovenplaten met bakpapier.

Klop in een kom de boter kort luchtig samen met de suiker.

Eenmalig luchtig geklopt? Voeg dan het ei toe en het vanille-extract.

Voeg tot slot de maizena + bakpoeder toe, meng het even door. Je zal merken dat je een beetje een droog deeg krijgt, wat nog wel kneedbaar is.

Maak bolletjes ter grootte van een walnoot, dip een vork in de bloem en druk de bolletjes plat (koekjes van 5-7 mm dikte nastreven). Bestrooi met de spikkels.

Bak de koekjes in 20-25 minuten gaar.