Marsala-mousse met kersen.

Marsala-mousse met kersen.

Geplaatst op

Een heerlijk, low-sugar toetje voor de feestdagen of gewoon voor nu!

Dit nagerechtje is een ommezwaai gefixt en staat feestelijk op de tafel! Je kan hem 'pimpen' zoals je wil met nog wat extra koekjes of chocolade bijvoorbeeld. Maar de basis is zo al erg smakelijk.

Voor drie personen heb je nodig

  • 2 eiwitten
  • 50 gram Monchou
  • 2-3 el Marsala-wijn (of anders Amaretto)
  • 1 el (soya)room
  • 125 gram diepvrieskersen (ontdooid)
  • 1 tl suiker

Laat de kersen even ontdooien en verdeel ze over de glaasjes. Sprenkel er een beetje Marsala overheen.

Klop de eiwitten stijf met de suiker, totdat er zachte piekjes ontstaan.

Klop de monchou los met de room en 2 el marsala.

Meng de monchou door de eiwitten, even doorkloppen.

En verdeel dit weer over de kersjes en laat opstijven in de koelkast.

Besprenkel met een (optionele) garnering naar wens en geniet van dit luchtige toetje!