Mexicaanse aardappel-kipschotel.

Mexicaanse aardappel-kipschotel.

Geplaatst op

Nog een creatie met de Tex Mex producten, wat was dit lekker zeg.

Om heel eerlijk te zijn ben ik niet zo een fan van kant-en-klare kruidenmixen. Voornamelijk vanwege het hoge zoutgehalte. Maar...zoals met alles geldt, geniet met mate en als je dus met mate geniet kun je een hele verantwoorde maaltijd op tafel zetten.

Ik deel dit recept heel graag, hopelijk genieten net zo als dat wij deden.

Voor 2 personen:

  • 250-300 gram (iets kruimige) aardappelen (met schil, in blokjes)
  • 2 kipfilets (in reepjes gesneden)
  • 2 eetlepels Enchilada-mix (Tex Mex)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 el crème fraîche
  • 2 teentjes knoflook (in plakjes)
  • 1 verse tomaat (in blokjes)

Als je even de tijd hebt, marineer dan alles een paar uur van te voren en anders minimaal 30 min.

Marineer de kipfilet in 1 el Enchilada-mix, de crème fraîche, de knoflook en 1 el olijfolie. Leg dit weg in de koelkast.

Marineer ook de aardappelen in de Enchilada-mix en 1 el olijfolie.

Klaar om het gerechtje af te maken?

Verwarm de oven voor tot 180 graden Celsius.

Leg de aardappelblokjes in een ovenschaal en bak ze in circa 25-30 minuten gaar.

Bak ondertussen de kipstukjes in een pannetje totdat de kip bijna gaar is.

Leg de kip, de laatste 10 minuten, bovenop de aardappeltjes in de oven. Doe hier ook de tomatenstukjes bij.

Serveer dit met gewokte groenten of een lekkere salade.

Eet smakelijk.