Monchoutaart met kersen

Monchoutaart met kersen

Geplaatst op

Een oude klassieker die leuk (en lekker) blijft om te maken. Een Monchoutaart!

En… een taartje die in 5 tot hooguit 7 min klaar (kan zijn) is.

Voor een springvorm van 20 cm heb je nodig

  • 200 ml slagroom
  • 400 gram Monchou (4 pakjes)
  • 2 eetlepels suiker
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 1 zakje KlopFix
  • 1 blikje Vlaaikersen

Voor de bodem

  • 200 gram koekjes (denk aan Bastogne of een combinatie met een ander koekje)
  • 65 gram gesmolten roomboter

Begin met de bodem. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier. Vermaal de koekjes in een keukenmachine of doe ze in een stevige plastic zakje en sla ze fijn met een deegroller o.i.d. Smelt de boter in een pannetje of de magnetron. Meng de boter met de vermalen koekjes. Dit mag in de springvorm, verdeel dit met een (de bolle kant) van een lepel. En laat even opstijven in de koelkast (5-10 min).

Doe vervolgens in een mengkom of in de keukenmacine de Monchou met de suiker. Klop dit even los. Schenk dan de slagroom erbij, samen met de vanille en de KlopFix. Weer even kloppen tot een egale, luchtige massa. Schep dit boven op de koekjesbodem.

Schep ook de kersen er direct boven op. Laat de taart 2-3 uurtjes opstijven in de koelkast.

Enjoy!