Mueslirepen.

Mueslirepen.

Geplaatst op

Deze mueslirepen zijn snel, makkelijk en lekker. Light, nope : )

Energierijk en een goede bodem voor stevige wandeling of rondje sportschool, dat zeker!

Dit recept is voor ca. 30 repen.

Nodig:

  • 300 gr havervlokken
  • 150 gr sesamzaad
  • 150 gr pompoenpitten
  • 150 gr zonnebloempitten
  • 150 gr rozijnen (of ander gedroogd fruit zoals abrikozen en cranberries)
  • 120 gr boter
  • 100 gr ruwe rietsuiker
  • 80 ml honing
  • 5 el pindakaas.

Verhit de oven voor op 180┬░C en vet een mooie vorm in.

Meng de havervlokken (of muesli!) en sesamzaadjes met de pompoen-/zonnebloempitten op een bakplaat. Rooster deze ongeveer 10-15 min tot ze goudbruin zijn. (Het ruikt nu al heerlijk). Laat dit afkoelen en doe dan je gedroogde fruit hierbij.

Roer de boter, suiker, golden syrup (honing) en pindakaas in een pan op matig vuur door elkaar. Blijf roeren tot de boter gesmolten is en de suiker opgelost.

Blijf er echt bijstaan, het wordt een soort karamel en brandt vrij snel aan. Steek ook niet je vinger in de pan, bij karamel nooit doen ;-)

Breng het mengsel langzaam aan de kook, blijf dit gedurende 5 min (al roerend) op laag vuur koken.

Roer het karamelmengsel door de droge ingedri├źnten.

Druk dit mengsel plat (dikte 2-3 cm) in de ingevette bakvorm. (ik gebruikte gewoon bakpapier trouwens ipv boter).

Laat dit 2-3 uur opstijven in de koelkast. Daarna in de gewenste vorm snijden!

Klaar!!

Recept gebaseerd op Simple Pleasures van Annabel Langbein