Muffins met kersen en chocolade

Muffins met kersen en chocolade

Geplaatst op

Wie op visite gaat, trakteert! Of is het andersom.

Ik neem maar wat graag iets lekkers mee voor bij de koffie of gewoon bij de visite (waar wij dus heengaan) achter te laten. Waarom? Omdat het kan, gezellig (en dankbaar) is en ik heb een goede reden om te bakken (zonder het zelf allemaal op te eten). Win-win dus toch?!

Zo ook, deze muffins! Lekker vol van chocoladesmaak met af en toe een stukje kers, heerlijk.

Voor 10 stuks heb je nodig

  • 250 gram bloem
  • 140 gram suiker
  • 100 gram chocolade (waarvoor 70 gram gesmolten)
  • 1 el cacao
  • 10 (diepvries) (of in ieder ontpitte) kersen
  • 10 gram bakpoeder
  • 100 ml melk
  • 85 ml zonnebloemolie
  • 1 ei
  • snufje zout

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

Meng eerst de droge ingrediënten met elkaar (behalve de chocolade en kersen). Doe dit ook voor de natte ingrediënten.

Doe alle ingrediënten en meng even goed door.

Smelt de chocolade au-bain marie (dus boven waterbadje) of in de magnetron en meng dit door het beslag

Voeg tot slot de overige chocolade in stukjes toe en de (fijngesneden) kersen.

Doe papieren vormpjes in je muffinvorm of vet deze goed in en verdeel het beslag over de vormpjes.

Bak ze in 20-25 minuten gaar.