Noedels met limoen-honing kip

Noedels met limoen-honing kip

Geplaatst op

De combinatie van limoen-honing wel eens geprobeerd i.c.m. kip of garnalen bijvoorbeeld. Probeer eens?! Ook bij een stukje zalm is honing met bijvoorbeel sambal een welkome toevoeging. Goed, ik dwaal af.

Probeer dit onderstaande maar eens te maken, goed te combineren met rijst of noedels zoals in dit geval.

Voor vier personen heb je nodig:

  • 600 gram kipreepjes
  • 80 ml honing
  • Sap van 1 limoen
  • Rasp van 5 cm gember
  • Drie knoflookteentjes
  • 2 eetlepels oestersaus
  • Beetje water
  • 1-2 eetlepels arachide-olie
  • Groenten zoals sugarsnaps, bosuitjes, witte kool of rode paprika.

Maak *eerst *de saus door de honing te mengen met water, de oestersaus, geraspte gember, fijngesneden knoflook en limoensap.

Snij de kipfilet in reepjes en bak deze in de olie.

Zet alvast water op voor wat noedels. En bereid deze volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

Voeg de saus toe en bak alles totdat de kip gaar is.

Voeg ten slot iets van wokgroenten toe: denk aan repen rode paprika, witte kool of sugarsnaps.

Giet de noedels af en serveer met de kip en groenten.