Noedelsoep.

Noedelsoep.

Geplaatst op

Weer of geen weer, dit soepje kan altijd.

Het is mijn meest favorietje soepje als comfort, als je niet lekker bent of gewoon zin hebt in een lekkere 'hap'

Vroeger maakte mijn paps dit graag voor ons als we niet lekker waren, er ging dan lekker veel groenten in (champignons en aardappelen bijvoorbeeld) en stukjes kip.

Ik maak deze soep meestal thuis klaar met wat er ook is. Dus de ene keer aardappeltjes, maar soms ook stukjes kip en een lekker eitje.

De basis betreft de noedels en een beetje pit, heerlijk als je verkouden bent toch?

Voor 2 goede porties heb je nodig

  • 1 liter kippenbouillon
  • 1 zakje noedels (je weet wel die je als 'soep' kan kopen)
  • 2 eieren
  • stukje rode peper
  • 1 laurierblaadje
  • paar pimentkorrels
  • groenten naar wens: denk aan stukjes wortel, bosui of aardappeltjes
  • stukje kipfilet
  • ui en knoflook kan altijd natuurlijk

Begin met het opzetten van je bouillon, doe hier het laurierblaadje en de pimentkorrels bij. Leg de kip erin, zodat deze lekker pocheert. In 15 minuten zal de kip wel gaar zijn...

Kip klaar? Haal deze eruit en pluis/snij in stukjes.

Doe de fijngesneden groenten in de bouillon, laat meekoken totdat beetgaar.

Voeg de kip weer toe. Breng op smaak met extra peper of de chili.

Je kan ook de kruiden gebruiken die bij de noedels vaak in het zakje zitten..

Als laatste leg je noedels (even zakje paar keer op het aanrecht slaan zodat je kleine stukjes hebt) in de soep en kook je de eieren mee. De eieren worden in de warme bouillon gepocheerd, heerlijk!

Ben je zwanger of liever geen zachtgekookt ei? Kook dan de eieren apart en voeg deze later toe..

Serveer met wat extra fijngesneden bosui of peterselie als je dat hebt..

Eet smakelijk.