Nutty dessert. (ookwel Muhallabieh)

Nutty dessert. (ookwel Muhallabieh)

Geplaatst op

Muhallebieh, ook wel sahleb of malabi genoemd, allemaal benamingen voor stevige (melk)puddingen.

Voor zes personen heb je nodig:

  • 50 gram maïzena
  • 5 dl magere melk
  • snufje kaneel
  • 2 dl water
  • 80 gr suiker
  • 25 gr geraspte kokos (garnering)
  • 25 gr gepelde (ongezoute) pistachios (garnering).

Siroop:

  • 60 gr suiker
  • 4 el water
  • 1 laurierblad
  • 0.25 vanillestokje.

Roer de maïzena met 1 dl melk tot een gladde pasta.

Breng de rest van de melk met het water en de suiker in een middelgrote pan langzaam aan de kook, zodat de suiker oplost.

Voeg op het moment dat melk begint te koken het maïzenamengesel toe. Blijf nu goed roeren totdat de pudding kookt en begint te binden.

Neem de pan van het vuur en verdeel het mengsel over zes mooie schaaltjes.

Leg een velletje folie erop, zodat er geen velletje op het melkmengsel ontstaat tijdens het afkoelen.

Laat dit ca. 3 uur opstijven.

Voor de siroop meng je alle ingedriënten zoals bovenstaand aangegeven.

Breng dit langzaam aan de kook, totdat de suiker is opgelosy. Laat het afkoelen.

Serveren met de pistachios, de siroop en kokos.

Recept gebaseerd op versie uit Jeruzalem van Ottolenghi