Oeuf Cocotte

Oeuf Cocotte

Geplaatst op

Wat een heerlijke lunch! Dit receptje staat in het boekje van Yvette van Boven.

Voor een persoon heb je het volgende nodig:

Voorbereiding 5-10 min. Bereiding ca. 15 min.

Nodig:

  • 1 ei (evt. 2 voor de grote honger)
  • klein beetje boter
  • vulling naar eigen smaak (denk aan geitenkaas, gerookte zalm, ratatouille o.i.d)
  • Kruiden naar eigen smaak. (gekookt water).
  • geroosterd brood
  • zout en peper naar wens

Verwarm de oven voor op 180°C. Boter het schaaltje in.

Voeg naar eigen smaak de vulling toe.

Ik gebruikte wat gerookte zalm en 2-3 el ratatouille van courgette-paprika en ui.

Het ei schenk je in het geheel erboven op.

Snufje zout en evt. peper.

Ongeveer 15 min bakken in de oven, het eiwit moet gestold zijn. Eidooier naar eigen voorkeur.

Serveer met het geroosterd brood! Heerlijk genieten!