Paas-taart.

Paas-taart.

Geplaatst op

Het is bijna Pasen!

En naast eitjes, teveel lekker brood kan er vast ook nog wel taart bij! Dit taartje smaakt als een brownie, heerlijk hè? Hij is lekker snel klaar en een feest voor op tafel.

Voor 8 goede of 16 bescheiden puntjes ( in een 15cm bakvorm) heb je nodig:

  • 30 gr cacaopoeder
  • 50 gram chocolade (naar wens)
  • 5 el melk
  • 90 gr frambozenjam (aardbeien mag ook)
  • 120 gr zachte boter
  • 50 gr fijne suiker
  • 2 eieren
  • 140 gr bloem
  • 1.5 tl bakpoeder
  • snufje zeezout
  • 125 ml warm water

Topping:

  • 1 el cacaopoeder
  • 30 gram poedersuiker
  • 1-2 el koude (sterke) koffie
  • paaseitjes
  • Verwarm de oven voor op 180°C. Leg op de bodem van je springvorm een stukje bakpapier.

Klop in een kommetje de cacao met 125 ml kokend water door elkaar tot een glad mengsel. Roer hier de melk en jam doorheen.

Klop in een andere kom de boter en suiker tot een luchtige massa. Meng de eieren hierbij en klop door tot een luchtige massa ontstaat.

Zeef de bloem, zout en bakpoeder. Spatel de droge ingedriënten door de botermassa, afgewisseld met het cacaomengsel.

Spatel hier nu ook de stukjes chocolade doorheen.

Giet het mengsel in de bakvorm. Bak dit voor ca. 30-35 min in de voorverwarmde oven.

De cake is klaar als een satéprikker er droog uit komt. (als je de 15 cm springvorm gebruikt wordt de cake hoor. Een grotere vorm kan ook, dan wordt de taart lager. Of verdubbel dan het recept).

Als de taart is afgekoeld maak je de topping.

Meng hiervoor de cacao met poedersuiker + een snufje zeezout. Giet eetlepel voor eetlepel de koffie erbij. Je hebt niet veel vocht nodig. De topping moet vloeibaar maar niet heel dun zijn, gewoon goed roeren. Giet dit dan over de taart heen, paaseitjes erop en....

Klaar!