Paddestoelensoep.

Paddestoelensoep.

Geplaatst op

Bij dit weer hoort ook een kop heerlijke soep toch?! Dit romige soepje met paddestoelen is vol van smaak en perfect als lunch of of bijvoorbeeld als voorgerecht.

Voor twee goede kommen heb je nodig:

Voor 3-4 porties heb je het volgende nodig:

  • 50 gr kastanjechampignons
  • 100 gram oesterzwammen
  • 1 (rode) ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 blokje paddestoelenbouillon (andere kan ook)
  • 1 L kokend water
  • 2 takjes verse oregano (en anders gedroogd: 1 el)
  • 1 laurierblaadje (optioneel); als smaakmaker
  • 2 el soyaroom
  • wat olijfolie.

Snipper de ui en knoflook. Bak deze eventjes aan met wat olie.

Doe de paddestoelen (klein gesneden) en oregano erbij. Als ze mooi bruin worden doe je de bouillon (blokje+water) erbij.

Laat dit even vijf minuten pruttelen en haal dan de blender erdoor.

Schenk op het laatst een beetje room erdoor.

Serveer! Eet smakelijk!