Pangasiusfilet in tomatensaus

Pangasiusfilet in tomatensaus

Geplaatst op

Het oorspronkelijk idee is gebaseerd op het recept van Jamie Oliver. Daar maakte ik dit gerecht met wat verse basilicum in de vis gerold en met saffraan door de saus. Dit is mijn eigen versimpelde/versnelde versie, ook erg smakelijk al zeg ik het zelf.

Pangasiusfilet kun je ingevroren bij de supermarkt kopen, maar ik haalde het dit keer vers op de markt. Ik moet zeggen dat je toch echt wel een verschil merkt. Het is lekkerder en niet veel duurder. Dus óp naar de markt en de Turkse super voor de ingemaakte citroen!

Voor 3-4 personen heb je het volgende nodig:

  • 400 gram (verse) pangasiusfilet
  • 4 tomaten
  • 1 laurierblaadje * 1 blikje tomatenpuree (68 gram) (bewaar het blikje)
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 ingemaakte citroen
  • 1 kaneelstokje
  • 1 el olijfolie.

Bak de (gesnipperde) ui en knoflook aan in de olijfolie. Bak hier de puree bij mee, om deze te ‘ontzuren’.

Doe de tomaten (in blokjes gesneden) erbij. Plus drie van de (blikjes) water.

Voeg het kaneelstokje, het laurierblaadje en zout/peper naar smaak toe.

Ook doe je nu de ingemaakte citroen (in reepjes, zonder vruchtvlees) erbij.

Laat even sudderen, tot je een mooie saus hebt.

Voeg na 15 minuten de vis toe. Laat dit even 10-15 min staan of tot de vis gaar is, maar net niet uit elkaar valt.

Serveer met couscous (Ik serveerde het met couscous en gewokte spinazie).

Of serveer het met rijst of wat vers brood.