Pannenkoekjes van pompoen.

Pannenkoekjes van pompoen.

Geplaatst op

Van de week kwam ik er achter dat ik maar liefst 10 recepten met pompoen online heb staan! Inclusief deze + een nog 'upcoming' recept alweer 12. Je zou er maar druk mee zijn ;-)!

Deze pannenkoekjes zijn een beetje ontstaan uit het idee van de Antillaanse pannenkoekjes die wat bekender zijn. Alleen had ik niet alles in huis, ik wilde een gezonde versie maken. Et voila! Ze zijn heerlijk van smaak, lekker luchtig en je wilt meer na één stapeltje.

Hoe maak je ze?! Voor zes kleine pannenkoekjes heb je nodig.

  • 4 el pompoenpuree of puree van 1/4 flespompoen
  • 4 el boekweitmeel
  • 2 tl (kokosbloesem)suiker
  • 2 eiwitten
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl pumpkinspice e/o kaneel
  • (kokos)olie om in te bakken.

Maak de puree door de stukjes pompoen te koken of doe ik het zoals ik het maak...

Doe de benodigde stukjes pompoen in een magnetronbestendige bak, schenk er een kleine laag water bij. Dek het bakje af met magnetronfolie. En in 2-3 minuten gaarstomen in de magnetron op vol power. Easy!

Laat de puree afkoelen en meng met de rest van de ingrediënten. Je krijgt als het goed is een lekker luchtig beslagje.

Smelt de kokosolie in een pannetje.

Maak nu mooie hoopjes van het beslag en bak deze gaar (en bruin).

Serveer met wat honing, noten of wat je lekker vindt!