Paprika-tomatensoep.

Paprika-tomatensoep.

Geplaatst op

Surprise! Nieuw receptje online en dat op deze mooie woensdagochtend! Het is een smakelijke soep, lekker voor de lunch of als lichte avondmaaltijd! Lees je mee?

Wat heb je nodig voor zeker 4 grote soepkommen.

  • 4 grote paprika's
  • 4 hele tomaten
  • 250 gram snoeptomaatjes
  • 2 liter groentebouillon
  • 3 teentjes knoflook
  • 4 eetlepel olijfolie
  • 3 takjes verse basilicum
  • 3 theelepels pesto
  • 300 gram rundergehakt

Verwarm de oven tot 180.graden. Was de paprika en ontdoe van de kroontjes. Snij de paprikas in partjes en doe dit ook voor de tomaten. Leg wat bakpapier in een grote ovenschaal en doe de groenten samen met de knoflook hierin. Schenk de olie erover en hussel de groenten even goed. Rooster alles 20-25 minuten.

Zet de bouillon op en schep de groenten samen met de basilicum + 2 eetlepels pesto in de pan. Pureer het nadien met een staafmixer.

Breng het gehakt op smaak met de resterende eetlepel pesto. En naar wens met zout/peper. Rol er gehaktballetjes van en mik deze in de pan met soep. Laat het nog zeker 10-15 minuten zachtjes doorpruttelen totdat de balletjes gaar zijn.

Eet smakelijk!