Parelcouscous salade met kipfilet, asperges en avocado.

Parelcouscous salade met kipfilet, asperges en avocado.

Geplaatst op

Een paar weken terug ging de deurbel. De bezorger aan de deur met een doos voor avocado’s van Eat Me. Ik ben aan de slag gegaan met een aantal recepten, als ‘topmember’ van Uit Paulines Keuken en daarmee ontstonden 3 receptjes waaronder [crostini met avocado, zalm en chili-mayonaise].

Deze salade is lekker voor zowel de lunch als de avondmaaltijd. Lekker vullend, maar ook licht als je een kleinere portie neemt.

Voor 2-3 personen heb je nodig

  • 180 gram parelcouscous
  • 1 liter water + snufje zout
  • 2 stukken kipfilets
  • 3 theelepels rode pesto
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 500 gram groene asperges
  • 2 avocado’s (eetrijp)
  • 100 gram feta
  • Additioneel: 2 handjes noten

Snij de kipfilet in kleine stukjes. Bak deze gaar in de olijfolie en voeg de pesto + knoflookpoeder toe. Breng naar wens op smaak met zout e/o peper. Zet het water op, voeg het zout toe en kook de parelcouscous gaar vlgs de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Ontdoe de groene asperges van de houten uiteinden, was deze en kook ze circa 5-6 minuten mee met de couscous tot ze beetgaar zijn. Giet de couscous en asperges af. Serveer in een schaal, meng de kip erdoorheen. Lepel de avocado’s uit en verdeel dit over de salade, mede als de feta en evt. noten.

Eet smakelijk