Pasta met een beetje Marokko

Pasta met een beetje Marokko

Geplaatst op

Als je 74 of 75 boeken, kookboeken wel te verstaan, in de kast hebt staan moet je er ook uit koken. Dus ik probeer in het weekend in ieder 1-2 recepten uit een boek te maken. Dit weekend werden het 3 recepten, waaronder deze pasta! Hij is heerlijk en pittig van smaak! En vooral weer eens wat anders, dan anders! Dit recept komt uiteen Delicious kookboek.

Voor 2-3 personen heb je nodig:

  • 200 gram pasta (orechiette)
  • 1 blik tomatenblokjes
  • Een snufje sumak
  • 1 tl kurkuma
  • 1 tl djinten (gemalen komijnzaad)
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1-2 laurierblaadjes
  • 1 tl gedroogde koriander
  • 1 rode ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 100 gram kikkererwten uit blik
  • zout&peper naar smaak.

En als garnering verse munt & feta.

Snij de rode ui en knoflookteentjes in plakjes. Fruit deze in wat olie aan in een (grote) koeken-/hapjespan.

Zet ondertussen het water op voor je pasta. Als het water kookt bereid je de pasta volgens het gegeven voorschrift van de verpakking.

Bak de kruiden (behalve de koriander) mee met de uien en knoflook. Na 30 seconden voeg je de tomatenblokjes toe en wat extra water. Voeg ook het laurierblad (of de bladeren) toe samen met de gedroogde koriander. Laat dit gedurende enkele minuten lekker pruttelen.

De kikkererwten mogen op het laatst nog even meekoken!

Meng alles of serveer de pasta bijvoorbeeld apart. Serveer met wat blokjes feta en blaadjes verse munt.

Eet smakelijk!