Pasta-ovenschotel met artisjok, kip en olijven

Pasta-ovenschotel met artisjok, kip en olijven

Geplaatst op

Voor vier goede porties van deze heerlijke ovenschotel heb je het volgende nodig.

  • 100-150 gram penne
  • 50 gram zwarte olijven
  • Twee kipfilets (in blokjes)
  • 1 blik artisjokken-harten (uitgelekt)
  • 1 tomaat
  • 1 sjalot
  • 2 knoflookteentjes
  • 1 bol mozzarella
  • Parmezaanse kaas of pecorino
  • Olie
  • Zout en peper naar wens

Kook de pasta al dente. Doe dit volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

Andere pasta-vormen zoals farfalle of macaroni kan natuurlijk ook, he :)!

Snij de sjalot en knoflook fijn. Bak deze rondom in wat olijfolie. Doe de kipfilet erbij en breng op smaak met zout e/o peper. Bak de kip totdat deze zo goed als gaar is. Voeg aan de pan ook de artisjokkenharten, olijven en fijn gesneden tomaat toe. Verwarm ondertussen de oven op 180 graden Celsius. Giet de pasta, die ondertussen vast weleens klaar is, af. Meng de pasta met de overige ingrediënten in de pan. Giet dit alles in een ovenschaal en beleg met mozzarella en wat extra geraspte kaas. Bak de ovenschotel af in circa 20-25 minuten.