Pasta-schotel.

Pasta-schotel.

Geplaatst op

Wat eigenlijk gevulde ravioli had moeten worden...dubbel op natuurlijk gezien ravioli sowieso gevuld zijn :) enfin!

Wat dus ravioli had moeten worden werd deze pastaschotel. De ravioli zijn niet mislukt gelukkig, ik had na een dag sjouwen en voorbereidingen treffen voor de uk geen zin om pasta te maken.

Gelukkig is dit op een heerlijke avond lekker comfortfood! Er zit lekker veel (gesmolten, oh yeah) kaas in en natuurlijk groenten.

Wat heb je nodig voor 2-3 porties:

  • 125 gram penne
  • 40 gram geraspte kaas
  • Mozzarellabolletjes
  • 100 gram ricotta
  • 200 gram spinazie
  • Gemalen zwarte Peper (naar wens)
  • 1 rood uitje
  • Teentje knoflook
  • Olijfolie.

Begin met het opzetten van de pasta. Kook deze beetgaar (vlgs de gebruiksaanwijzing op de verpakking). Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

Snipper de ui en knoflook. Bak deze eventjes om in wat olijfolie.

Was de spinazie zo nodig en snij wat fijner. Bak de spinazie mee met de ui en knoflook. Meng de ricotta mee. Breng dit op smaak met gemalen zwarte peper.

Giet de pasta af en meng dit met de groenten/ricotta.

Pak een ovenschaal en giet alles hierin.

Leg de mozzarellabolletjes + kaas (en... evt wat extra geraspte kaas) eroverheen of erop..

De schotel mag 15-20 minuten in de oven.

Serveer met een rauwkostsalade.

Eet smakelijk.