Pasta van semolina.

Pasta van semolina.

Geplaatst op

Eerder plaatste ik al eens een basisrecept voor pasta online!

Dit onderstaande recept is minstens zo lekker. Door de semoline en extra eidooier wordt de pasta extra rijk van smaak. Heerlijk voor de tagliatelle maar ook voor de ravioli die ik ermee maakte!

Voor 2 personen heb je nodig:

  • 150 gram '00' meel
  • 20 gram griesmeel
  • 2 eidooiers
  • 1 heel ei
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 eetlepels water
  • snufje zout

Zorg voor een droog aanrecht. Maak eerst een bergje van beide soorten meel op je aanrecht. Vorm een kuiltje in het midden en schenk hier de eieren (dooiers) in. Meng dit voorzichtig door, totdat er een deegje begint te ontstaan.

Kneed het deeg 5–10 minuten flink, om eventuele klontjes weg te werken. Als het deeg eenmaal soepel is, wikkel je het in vershoudfolie en bewaar je het 1 uur in de koelkast.

Geen zin in dat gekneed of wil je geen vieze vingers? Doe dan alles in een keukenmachine

Verdeel het deeg in tweeën en rol beide helften uit op een met meel bestoven werkvlak tot rechthoeken op maat voor je pastamachine. Rol ze beide door de ruimste stand en vouw ze dubbel.

Haal ze vanaf de ongevouwen kant weer door de pastamachine en vouw opnieuw; herhaal deze stap vijf keer, voor een zijdeachtig resultaat. Als de pasta eenmaal de gewenste dikte heeft, kun je ermee gaan werken.

Tip: tagliatelle kook je hooguit 2 minuten