Pastaschelpen gevuld met ricotta.

Pastaschelpen gevuld met ricotta.

Geplaatst op

Heerlijk! Pastaschelpen ofwel de conglichioni. Spreek dat maar eens uit ;-)!

Deze pastaschelpen zijn een feest voor op tafel, gevuld met gehakt of zoals nu met een ricottamengsel!

Ook maken? Voor twee heb je het volgende nodig:

  • 12 pastaschelpen (of meer als je grote honger hebt)
  • 125 gram ricotta
  • 30 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • 4 zongedroogde tomaatjes (fijngesneden)
  • handje fijngehakte spinazie
  • 1 rode ui, fijngesnipperd
  • 2 teentjes knoflook.
  • groenten naar wens (als extraatje bij de pasta)

Kook de pastaschelpen in circa 8-9 minuten iets harder dan 'al dente'. Ze garen namelijk nog na in de oven...

Ondertussen bak je het uitje en de knoflook aan. Doe hier ook de zongedroogde tomaatjes, spinazie en ricotta bij.

Breng naar wens op smaak met zout e/o peper.

Doe wat olijfolie in een ovenbestendige schaal. Leg hier de groenten in, die je mee wil garen (champignons of reepjes paprika bijvoorbeeld).

Vul de schelpen met de ricotta. Leg deze in de schaal en besprenkel met de kaas.

Gratineer dit voor circa 15-20 minuten in de oven en serveer!

Eet smakelijk! Verwarm de oven voor op 180 graden.