Pepernoten-chocoladecake.

Pepernoten-chocoladecake.

Geplaatst op

Vorige week deed ik mee aan een pepernoten-test. Op zoek naar de lekkerste pepernoot van Groningen. Dit deed ik onder andere samen met Saskia van De Smaak van Stad Ontzettend leuk! Tijdens het proeven en 'jureren' benoemde we enkele dingen die je kan doen met overgebleven pepernoten.

Je kan er dus een toetje mee maken. Of bijvoorbeeld deze pepernoten-brownies of heb je deze truffels met pepernoten al gezien? Volop keus dus, maar deze cake is ook echt subliem!

Volop chocolade, chocolade en nog eens chocolade!

Voor 8-10 plakken (rechthoekig bakblik)

  • 200 gram pepernoten
  • 200 gram roomboter (op kamertemperatuur)
  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • 175 gram suiker
  • 125 gram fijngehakte pure chocolade
  • 4 eieren
  • 4 eetlepels cacao
  • 1 tl speculaaskruiden
  • 1 tl vanille-extract
  • 3 tl melk

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

Klop de boter samen met de suiker luchtig met een handmixer of staande keukenmixer. Voeg dan 1-voor-1 de eieren toe.

Meng door en voeg daarna de speculaaskruiden, melk en vanille-extract toe aan het beslag.

Vervolgens voeg je het zelfrijzende bakmeel toe, samen met de cacao. Spatel dit eventjes door. De laatste toevoeging betreft de chocolade en pepernoten. Meng deze met een spatel door het cake-beslag.

Vet je bakblik goed in en leg eventueel een vel bakpapier op de bodem.

Schep je beslag in de bakvorm.

Bak de cake in 45-50 minuten gaar. Hij is klaar als je sateprikker (of cake-tester o.i.d) droog eruit komt.