Peren-compote & gorgonzola op toast.

Peren-compote & gorgonzola op toast.

Geplaatst op

Peer en kaas...meer hoef ik eigenlijk niet te zeggen! Een heerlijke combinatie van zoet, pittig en heerlijkheid! Dit is ook weer zo'n receptje die ontstond bij het leeghalen van de koelkast. Er lag hier gorgonzola in de koelkast en dat moet nu eenmaal een keer op!

Dat in combinatie met een uitpuilende fruitmand geeft dit effect. Misschien wat vreemd, maar hier heel normaal ;-)! Ik at deze compote op mijn zelfgemaakte crackers

Voor een bakje van deze compote heb je nodig:

  • 1 Doyenné de Comice peer (of een Conference)
  • paar takjes verse rozemarijn
  • 2-3 el water
  • 2 el honing
  • 2 el (port) azijn
  • 2 el balsamico
  • grof zeezout
  • 1 tl olijfolie

Snij de peer (met schil) in blokjes van 0.5 cm.

In een pannetje doe je de blokjes peer met alle ingrediënten behalve het zout.

Breng dit langzaam aan de kook.

Laat ongeveer 10 minuten rustig sudderen totdat de peer zacht begint te worden.

Laat dit afkoelen, breng op smaak met wat grof zeezout.

En serveer op een toastje met wat blokjes gorgonzola!