Pindakaaskoekjes.

Pindakaaskoekjes.

Geplaatst op

Ken je dit?

Je zit thuis op de bank. Eigenlijk moet je wat voor je werk of school (of wat dan ook doen) en je hebt trek voor iets bij de thee. Maar uuuhh, je hebt niets in huis. Naja, niets in huis. Wel van alles om wat te maken. Maar geen lekker koekje ofzo. Meestal denk ik, ach dan niet. Beter ook. Maar vandaag dacht ik: Yeah, pindakaas!

Niet herkenbaar haha, sorry dan! Maar het was weer zover. Gisteravond terwijl ik mijn boek probeerde door te worstelen werden er snel deze koekjes gemaakt. En snel is binnen 15 minuten, briljant toch?! Ze zijn crunchy, zoet, smaak van pindakaas en glutenvrij voor de liefhebber. Ik heb ze snel in een bakje gedaan, anders eet ze allemaal op.. (oeps!)

Voor 12 stuks heb je nodig:

  • 125 gram pindakaas (of notenboter)
  • 40 gram rietsuiker
  • 75 gram amandelmeel
  • 25 gram havervlokken (of lijnzaad)
  • 1 ei

Verwarm de oven voor op 180 graden. Leg een velletje bakpapier op de bakplaat.

Meng alle bovenstaande ingrediƫnten met een handmixer tot een mooie massa.

Pak twee lepels en schep mooie hoopjes op je bakpapier.

Druk deze een beetje plat.

Ze hoeven niet te ver uit elkaar, het deegje loopt niet uit namelijk

Bak de koekjes in circa 10-12 minuten bruin.

Hoe langer ze uit de oven zijn, hoe harder ze worden!

Yummm, enjoy!