Pistache-frambozencheesecake.

Pistache-frambozencheesecake.

Geplaatst op

Het is alweer een tijd geleden dat wij in Rome waren! Een prachtige stad om te relaxen, wandelen en natuurlijk om te eten! Rone gaf ons heerlijke koffie, ijsjes, mozzarella (yeah!) en we shopten bij Foodie-walhalla Eataly! Een soort Hanos maar dan met luxe-producten van allerlei soorten olie tot aan pasta en kookboeken. Zo ook de pistache-pasta die ik gebruikte in deze cheesecake. Ik wil deze ook nog eens verwerken in macarons of misschien wel in een fudge? Hmmm...

Voor 10 puntjes van deze cheesecake heb je nodig:

CHEESECAKE

  • 300 gram monchou
  • 250 ricotta
  • 3 eieren
  • 100 gram suiker
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • Merg van 1 vanillestokje
  • 100 gram frambozen
  • 3 el pistachepasta
  • 3 el maizena
  • 2 el bloem

BODEM

  • 200 gram volkoren koekjes
  • 75 gram gesmolten roomboter

Bekleed een springvorm van 20 cm met bakpapier. Maal (of stamp) de koekjes fijn en meng die met roomboter. Leg dit in de springvorm en stamp plat tot je een mooie bodem krijgt.

Laat dit (in ieder geval) 10 minuten opstijven in de koelkast.

Voor de cheesecaketopping doe je alle ingrediƫnten in een keukenmachine of mengkom, behalve de frambozen.

Meng dit goed door en voeg als laatste de frambozen toe.

Spatel deze of gebruik de 'pulse'-stand om ze door het cheesecake-beslag te mengen.

Giet het beslag op de bodem en bak je cheesecake in 35-40 minuten gaar.

Laat even afkoelen en zet daarna in de koelkast om verder op te stijven.