Pistache-sinaasappelcake.

Pistache-sinaasappelcake.

Geplaatst op

Ik ben weer losgegaan, mijn schoonmoeder mocht laatst haar verjaardag vieren. En je raadt vast al wie als eerste in de rij stond om de taarten te bakken.

Het resulteerde in een chocoladetaart van Donna Hay en deze smakelijke sinaasappel-pistachiocake!

Voor de cake

  • 300 gram zachte roomboter
  • 300 gram suiker
  • 400 gram zelfrijzend bakmeel
  • 4 eieren
  • Rasp van 5 sinaasappels
  • Handje noten (pecan- of walnoten)
  • Handje cranberry's
  • 50 gram witte chocolade
  • 50 gram pistaches
  • 125 ml sinaasappelsap

Topping

  • 125 gram zachte roomboter
  • 100 gram poedersuiker
  • 100 gram monchou

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

Bekleed een bakblik (23x23 cm) met bakpapier op de bodem en ook de randen.

Begin met het loskloppen van de boter samen met de suiker. (Dit kan zowel in de keukenmachine als met de hand natuurlijk)

Voeg als de boter en suiker eenmaal luchtig zijn de eieren toe. Klop dit weer even goed luchtig.

Terwijl je keukenmachine draait en zet anders je vriend(in) of broer/zus aan het werk.. snij de vulling fijn.

Rasp de sinaasappels, snij de pistachios + andere noten fijn en de chocolade ook.

Voeg de meel toe aan je beslag en meng even door. Voeg ook de sinaasappelsap toe.

Tot slot voeg je ook de vulling toe (die heb je net zo zorgvuldig fijngehakt ..;-))

Meng dit even door met een spatel en schep dit in je bakblik.

Bak de cake in 35-40 minuten goudbruin en gaar.

Laat de cake afkoelen..

Maak dan nog even de topping.

Klop eerst de boter zo luchtig samen met de poedersuiker totdat de boter bijna wit is... Voeg dan de monchou toe. Klop dit los en besmeer de cake hiermee...

Versier met nootjes of chocolade en snij in stukjes!