Pitabroodjes gevuld met gekruid gehakt.

Pitabroodjes gevuld met gekruid gehakt.

Geplaatst op

​ Pita, pita, pitabroodjes! Mijn grote favoriet gevuld met aardbeienjam en kaas! Probeer maar eens. Net een tosti alleen dan een knapperig warm broodje. Ohja, daar ging déze blog niet over. Met gekruid gehakt dus ook erg smakelijk! Ideaal als anti-katervoer, maar gezien burgerlijke miep (lees: ik!) daar niet aan doet ook als avondeten ;)!

Voor twee porties (= vier broodjes) heb je nodig:

  • 300 gram rundergehakt
  • 2 kleine rode uien
  • 1 fijngesneden knoflookteen
  • 1 theelepel gedroogde dille, oregano en komijnzaad
  • Snuf cayennepeper
  • Zout naar wens
  • Blaadjes verse munt.
  • handje champignons
  • 2 eetlepels tomatenketchup
  • Olie

Verwarm de olie in de pan. Snij de uitjes fijn, samen met de knoflook. Bak dit eventjes rondom in de pan, samen met de kruiden. Gehakt erbij en bak dit totdat het rul is.

Voeg de fijngesneden champignons toe. Bak deze eventjes mee. Breng op smaak met zout, peper en de verse munt. Tot slot voeg je de ketchup toe.

Bak de broodjes af volgens instructie op de verpakking of maak ze zelf (Bucket-list dingetje ook voor mij....!)

Vul de broodjes en serveer er een lekker sausje bij!

Eet smakelijk!