Pizza (van niet-pizzadeeg)

Pizza (van niet-pizzadeeg)

Geplaatst op

Deze smakelijke pizza zag ik laatst op de blog van Elle Eten! Ik heb al eens eerder pizza's gemaakt van bloemkool of met een wrapbodem. Zoals deze met vijgen en geitenkaas. Yummm!

Deze pizza maak je net zoals je platbrood (of althans, bijna zoals ik het hier) klaarmaak! Ook met yoghurt en zelfrijzend bakmeel.

En het meest geniale! Het hoeft niet te rijzen, dit moet bij normaal pizzadeeg wel. Natuurlijk wordt deze niet zo knapperig en dun als de klassieke Italiaanse pizza. Dat is wel iets waar je rekening mee moet houden.

Vriendlief maakt pizza's ook graag zelf en dat is wel echt een wereld van verschil. Maar als je een lazy sunday hebt of het is (zoals nu) lekker vrijdag en je wilt gewoon chill (+snel) eten. Dat is dit jouw receptje!

Voor één pizza heb je nodig:

  • 175 gram zelfrijzend bakmeel
  • 200 gram Griekse (0% vet) yoghurt

  • de topping die jij wilt. Op deze pizza zit een homemade tomatensaus en groenten naar wens + kaas.

Hiervoor heb je nodig:

  • 8 cherrytomaatjes
  • 1 teentje knoflook (fijngesneden)
  • verse rozemarijn + basilicum
  • zout + peper

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

Bebloem je aanrecht of het oppervlak waar je het deeg gaat maken.

Meng de yoghurt met het bakmeel en kneed er met je handen een deegbal van.

Als het deeg aan je handen blijft plakken, kun je nog wat extra meel toevoegen.

Kneed het deeg een paar minuten totdat het een mooie bol is. Laat dit even rusten.

Maak ondertussen de saus.

Doe dit door de knoflook even te bakken met de rozemarijn + basilicum in olijfolie. Doe hier de tomaatjes bij en laat pruttelen totdat de tomaatjes lekker zacht (en prakbaar worden). Breng op smaak met zout en peper. En je supersnelle tomatensaus is klaar!

Leg de deegbal op een vel bakpapier en spreid het deeg uit tot een platte cirkel. Het deeg moet ongeveer 6 tot 7 mm dik zijn.

Beleg de pizza waarmee je wil. Smeer de saus op de pizza.

Leg de pizza op de bakplaat en bak in circa 10-15 minuten gaar (+goudbruin).

Enjoy!