Plaattaart met gekaramelliseerde geitenkaas en tijm.

Plaattaart met gekaramelliseerde geitenkaas en tijm.

Geplaatst op

Een lekker borrelhapje of een lichte lunch als je er wat rauwkost bij serveert.

Dit taartje met gekaramelliseerde geitenkaas is subliem! Beetje zoet, zout, zilt en kruidig in 1 hapje! Een plaattaartje die in een mini-versie te maken is of juist als grote plaattaart als je meerdere bezoekers verwacht.

Voor 2 personen heb je nodig

  • 2 velletjes bladerdeeg (ontdooid)
  • 4 plakjes geitenkaas
  • 2 eetlepels honing
  • 3 takjes verse tijm
  • snufje zout
  • beetje water

Verwarm de oven voor op 190 graden Celsius.

Bekleed een bakplaat met een velletje bakpapier. Leg ieder velletje bladerdeeg op het bakpapier. Vouw van beide velletjes de randjes 1 cm om zodat je een bakje krijgt.

Leg op ieder velletje twee plakjes geitenkaas. Meng de honing met de tijmblaadjes en het zout. Sprenkel of strijk dit over de geitenkaas en het bladerdeeg. Behalve de randjes, deze bestrijk je licht met het water.

Bak de taartjes in 20-25 minuten goudbruin, gaar en vooral crunchy in de oven.