Polenta Friet.

Polenta Friet.

Geplaatst op

Yum! Ooit at ik deze frietjes bij Taste of Amsterdam met een lik truffelmayonaise!

Zoals met wel meer nam ik mij voor ze eens te maken. Eindelijk zijn ze eens afgestreept van het lijstje en wat is het eigenlijk makkelijk! Het kost een beetje geduld maar daar heb je dan ook knapperige (en vooral smaakvolle) frites voor terug!

Voor twee porties

  • 75 gram polenta
  • 375 ml groentebouillon.
  • olijfolie
  • gedroogde tijm
  • zout

Breng de bouillon aan de kook.

Roer hier de polenta doorheen, totdat het een dikke (pap-achtige) massa wordt. Dit duurt ca 5-6 minuten.

Vet het bakblikje (hier 20x20cm) in (met boter of olie) en stort de polenta hierin. Laat dit afkoelen in de koelkast.

Verwarm (na 1-2 uur) de oven voor tot 200 graden.

Pak de polentaplak en snij deze in plakjes (reepjes) van 1 cm breed. Gewoon als normale frieten.

Besprenkel deze met olijfolie en de tijm.

Bak ze dan in ca. 40 minuten goudbruin en knapperig in de oven - op een stukje bakpapier.

Serveer met een lekkere dille-mayonaise