Pompoen-preisoep.

Pompoen-preisoep.

Geplaatst op

Weer tijd voor een lekker pannetje soep. Deze pompoen-preisoep is een stevige soep, door de kikkererwten ook die erin zitten.

Je kan sowieso met pompoen al volop variƫren. Maar ook met een kopje soep kun je veel kanten op. Toch gewoon voor een 'standaard' versie gaan mag natuurlijk ook.

Voor vier kommen vol van deze soep heb je nodig:

  • 1250 gram pompoenblokjes
  • 1.5 L groentebouiilon
  • 2 rode uien
  • 3 knoflookteentjes
  • 1 hele prei
  • blik kikkererwten
  • 1 eetlepel komijnzaad
  • snuf cayennepeper.

Snij de ui en knoflook in grove stukjes. Giet de kikkererwten af en snij de prei in ringetjes.

Maak de bouillon klaar (ik maak deze nooit zelf, dus los een blokje of wat op in warm water).

Bak de ui en knoflook eventjes om in wat olijfolie. Voeg ook de kikkererwten toe en de kruiden.

Dan mag de bouillon erbij en natuurlijk de pompoenblokjes + de prei.

Kook dit alles totdat de pompoen zacht en dus pureerbaar is.

Eet smakelijk.