Pompoenpannenkoekjes met gerookte zalm

Pompoenpannenkoekjes met gerookte zalm

Geplaatst op

Een tijdje terug vroeg op Instagram, wat te doen met een pompoen!?

Het ging van risotto (yam!) tot pannenkoeken en een stoofpot. Ik ga zeker de zoete pannenkoekjes proberen (dank ladies) maar gisteren maakte ik hartige ‘pannenkoekjes’ met de gerookte zalm. Een beetje in het kader van die ene challenge die al vaker genoemd is!

Kijk ook eens naar deze pompoenbeignets

Voor 2-3 personen:

  • 400 gram pompoenpuree
  • 100 gram gerookte zalm
  • 1 ui fijngesnippers
  • 1 ei
  • 2 teentjes knoflook (heel fijn gesneden)
  • zout en peper naar wens
  • snuf paprika en chili-poeder
  • handje fijngesneden peterselie (of gedroogd)
  • beetje olie of boter om in te bakken

Maak de puree door de pompoen eerst de stoven of koken. Ik stoomde de pompoen in een bakje in de magnetron. Dit was binnen 10 minuten gepiept. Maak de pompoen fijn door het door een zeef te drukken. De schil kan je eventueel gewoon meezeven, erg smakelijk!

Laat dit even afkoelen.

Snij dan de zalm, ui en knoflook heel fijn. Meng dit door de pompoen.

Breng op smaak met de genoemde kruiden. Klop het ei mee.

Maak er kleine koekjes van en bak deze in een paar minuten (om-en-om) bruin en gaar.

Serveer gewoon lekker zo, met een sausje of met wat groenten zoals ik deed!