Pompoenpuree.

Pompoenpuree.

Geplaatst op

Heel Social Media ontploft met recepten met pompoen. Ik heb zelf op de blog ook al een aardig lijstje staan, zoals deze pompoen-chocoladekoekjes of wat dacht je van een hartige taart met pompoen.

Deze pompoenpuree is een mooie basis voor een cheesecake, een panna cotta maar bijvoorbeeld ook voor een pastasaus of hartige taart. Kortom, je kan er genoeg mee! En je kan de puree op twee manieren maken! Lees je mee?

Voor 1 bakje vol heb je paar schijven (fles)pompoen nodig van 1 cm.

De EASY way: stomen

Pak de benodigde hoeveelheid. Schil deze. Snij in stukken. Doe in een stoommandje en stoom de pompoen in de magnetron of in je stoompan of -machine.

Prak de pompoen of maal het fijn in de keukenmachine!

Uit de oven

Bedek een bakplaat met een vel ingevette aluminiumfolie.

Snij de pompoen in stukken en leg het on- geschilde vruchtvlees met de snijkant naar onderen op de bakplaat.

Rooster het in een op 200°C voorverwarmde oven tot het zacht is. Mix het glad in de blender of keukenmachine.