Pompoensoep.

Pompoensoep.

Geplaatst op

Pompoensoep is het soort soep wat ik graag klaar maak. Vooral op een koude winterdag. Hoewel het nu een zomerse dag zou moeten zijn, zag ik vanochtend toch voortekenen voor de herfst. Ik besloot de pompoensoep klaar te maken én wat is nu mooier dan deze te serveren in de eigen schil.

Mocht het zijn dat je geen zin hebt om de pompoen uit te hollen, wat ik goed snap..Dan doe je het niet. In een kommetje smaakt de soep net zo lekker ;-)!

Voor 1-2 personen (als voorgerecht of lichte lunch) heb je nodig:

  • 1 (kleine) halve flespompoen
  • 1 knoflookteentje
  • een kleine rode ui
  • een halve theelepel komijnzaad
  • een half (groente)bouillonblokje
  • 500-600 ml kokend water
  • een snuf gemberpoeder
  • snuf Ras el Hanout of anders beetje kaneel

Hol de pompoen uit met een scherpe lepel. Of schil deze en snij de pompoen in blokjes.

Begin het versnipperen van de ui.

Snij de knoflook ook fijn.

Fruit deze in wat (kokos)olie. Hierbij gaat de pompoen.

Voeg de kruiden, bouillonblokje en het water toe. Laat dit even voor ca. 15 min staan. (met de stukjes pompoen i.p.v. de uitgeschraapte stukjes kan het wel wat langer duren).

Haal de staafmixer erdoorheen en pureer tot je gewenste consistentie.

Serveer in je uitgeholde pompoen.

Lekker met (vers, warm) brood of wat huisgemaakte pesto :)