Quiche met asperges, zalm en veel groenten

Quiche met asperges, zalm en veel groenten

Geplaatst op

Deze quiche is heerlijk als avondeten of voor een lichte lunch met een salade erbij.

In dit recept maakte ik de bodem zelf, maar kant-en-klaardeeg kan natuurlijk ook heel goed.

Voor 8 puntjes heb je nodig (springvorm 20 cm):

BODEM

  • 225 gram bloem
  • 100 gram boter
  • 1 ei
  • 1 tl gedroogde Italiaanse kruiden
  • 1/2 theelepel olijfolie
  • 1/2 theelepel zout

VULLING

  • 8 groene asperges (topjes en steeltjes)
  • 100 gram zalm
  • 1/4 pompoen (gekookt en in blokjes)
  • 1 gegrilde puntpaprika (en anders een normale)
  • 100 gram champignons
  • 2 sjalotjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel gedroogde oregano
  • Olijfolie
  • 100 gram huttenkase
  • 2 eieren
  • Zout en zwarte peper naar wens

Begin met het maken van de bodem.

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Bak de bodem eerst 5-10 min blind.

Blindbakken: Dit doe je door de bodem te vormen in de springvorm en leg bakpapier op de onderkant. Giet hier droge rijst of speciale bakbonen op, zodat 1) de bodem bedekt is en 2) de bodem niet omhoog kan komen.

Maak ondertussen de vulling. Begin het met blancheren van de asperges, doe dit voor 2-3 minuten. Snij daarna alle groenten (behalve de asperge-topjes) in stukjes.

Bak de champignons even kort rondom om samen met de gesnipperde sjalotjes en knoflook.

Meng de gebakken champignons met de oregano, gekookte pompoenblokjes en puntpaprika.

Snij ook de zalm in stukjes en meng dit door de groenten.

Meng de hüttenkäse en de eieren door het groenten-zalmmengsel. Breng alles op smaak met zout en peper (naar eigen wens). Schep de vulling op de bodem, duw de aspergetopjes in de vulling en bak de hartige taart in 35-40 minuten gaar.