Quinoa, asperges en zalm.

Quinoa, asperges en zalm.

Geplaatst op

Ze zijn er weer! De asperges!

Oké, het witte goud ligt hier niet op het bordje te stralen. Maar de groene zijn net zo lekker, vind ik!

Dit is een heerlijk receptje vol gezonde ingrediënten. Van de quinoa (say: kien-wa) tot een perfect gebakken zalmpje. En je kan alle kanten op, de quinoa kan door rijst worden vervangen of de asperges (buiten het seizoen) door bijvoorbeeld courgette.

Voor 2 bordjes vol heb je nodig:

  • 100 gram quinoa
  • 2 stukken zalmfilet
  • 100 gram groene aspergetips
  • 2 worteltjes (in blokjes gesneden)
  • 1/4 gesnipperde ui
  • 2 teentjes fijngesneden knoflook
  • handje doperwten
  • kruiden voor de zalm: 1 tl venkelzaad, 1 tl szechuanpeper, 1/4 tl grof zout en 1 tl knoflookpoeder
  • beetje olie

Geen quinoa in huis? Gebruik dan rijst. En heb je de kruiden niet in huis? Kruid de zalm dan met zout + peper bijvoorbeeld

Bereid de quinoa volgens de verpakking.

Maal de kruiden voor de zalm fijn (in een vijzel) en druk de zalmfilets in de helft van dit kruidenmengseltje.

Zet wat water op en kook hier de worteltjes, erwten en als de worteltjes 5-10 minuten erin zitten ook de aspergetips in.

Pak een andere pan en bak hier de knoflook + ui in wat olie. Breng de ui en knoflook op smaak met de andere helft van het kruidenmengsel.

Sorry voor de afwas alvast. Maar bak in een andere pan de zalmfilets, naar eigen wens.

Als alles gebakken en gekookt is...? Samenvoegen maar.

Giet de quinoa af en doe dit samen met de groenten bij de knoflook en ui. Even omscheppen.

Leg het stukje zalm erop en je bordje is klaar.

Dit is ook heerlijk als koude lunch de volgende dag.