Quinoa-pilav.

Quinoa-pilav.

Geplaatst op

Pilav zullen de meeste kennen als dat gerecht met rijst! Het is een geurig gerecht, vol van smaak door de kruiden (en boter!).

Ik maakte al eerder een pilav van quinoa, goed idee van mijn kook-idool Donna Hay! Dit keer serveerde ik er mijn gehaktballetjes met feta en munt bij. Een sublieme combinatie! En ik verheug me stiekem nu al op het kliekje wat voor vanavond over is.

Ideale maaltijd voordat ik mijn (spannend!! 1e) nachtdienst in ga ;-)!

Voor 2 goede porties

  • 100-125 gram quinoa
  • 1 sjalotje of rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • worteltjes (10 stuks)
  • wat champignons of porcini (geweekt) zoals ik die gebruikte
  • 350-400 ml groentebouillon
  • snuf komijnzaad
  • peper
  • olijfolie

Maak eerst de boullion.

Snij de knoflook, ui, worteltjes en porcini heel fijn. Bak deze even kort aan in wat olijfolie.

Doe hier dat de quinoa bij.

Giet 3/4 van de bouillon erbij totdat de quinoa in ieder geval onderstaat.

Breng dit rustig aan de kook, het zal ongeveer 10-12 minuten voordat de quinoa gaar is.

Te droog, giet dan nog wat bouillon erbij.

Serveer dit met een lekker bijgerecht, zoals gegrilde groenten, stukje vlees of met een salade.

Eet smakelijk