Quinoasalade met kikkererwten en maïs.

Quinoasalade met kikkererwten en maïs.

Geplaatst op

Een salade gaat er altijd wel in. Deze salade is heerlijk voedzaam, vullend en een beetje crunchy door de toevoeging van de mais (en evt. noten). Je hebt aan onderstaande voldoende voor twee goede porties.

  • 100 gram quinoa
  • 130 gram mais (klein blik)
  • 140 gram kikkererwten (klein blik)
  • 1 gesnipperd uitje
  • Teentje knoflook
  • Bakje (biologische: want meer smaak!) cherrytomaatjes
  • Snuf djinten, cayennepeper en zout
  • 1 eetlepel (Walnoten)olie
  • Optioneel: (fijngesneden) peterselie, noten en evt blokjes feta :)

Bereid de quinoa volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

Giet de quinoa af als deze klaar is.

Snipper de ui en knoflook en bak deze eventjes in de olie. Voeg de mais en kikkererwten toe en breng op smaak met de kruiden. Je kan ze ook prima -niet verwarmd- eten maar ik heb het idee dat als je toch even kort verwarmd ze beter de smaken opnemen. Het is maar waar je in gelooft...

Voeg de tomaatjes, peterselie en noten toe. En je salade is klaar :)