Rabarber-appelkruimeltaart

Rabarber-appelkruimeltaart

Geplaatst op

We weten allemaal dat rabarber nu helemaal in het seizoen is!

Ik vind het persoonlijk erg smakelijk als compote, in een taart of wat dan ook!

Deze taart pakte goed uit met een lichte crumble!

Voor 1 taart (bakvorm van 20 cm)

  • 2 appels (Elstar bijvoorbeeld)
  • 2 stengels rabarber
  • 3 el yoghurt
  • flinke snuf kaneel
  • 3 el yoghurt
  • 3 eieren
  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • 150 gram roomboter
  • 120 gram suiker
  • sap van twee mandarijnen
  • 1 el jam (bijv. abrikozen)

Kruimels

  • 30 gram suiker
  • 30 gram koude boter
  • 30 gram bloem

Vet je bakvorm of bekleed met bakpapier.

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

Maak eerst de bovenkant van de taart.

De kruimels maak je door alle ingrediënten door elkaar te wrijven tot je kruimels krijgt. NIet te lang doorgaan, anders smelt je boter. Zet dit zolang anders weer in de koelkast.

De rabarber snij je nu in stukken. In een pannetje meng je de mandarijnensap en jam. Doe hier de stukken rabarber in. Breng dit even kort aan de kook totdat de rabarber net wat zacht wordt. Laat dit staan.

Nu de taart!

Klop de eieren eerst goed luchtig met de suiker en boter.

Meng dan de kaneel erdoorheen en de yoghurt.

De ene appel mag je raspen en ook door de taart mengen.

Spatel nu het zelfrijzend bakmeel door het beslag.

Giet het beslag in de bakvorm.

De andere appel (je had er twee namelijk) snij je met schil en al in stukjes of plakjes.

Leg de plakjes appel (in de door jouw gewenste vorm) op het beslag, samen met de rabarber.

De kruimels mogen er overheen.

Bak deze taart in ca. 50-55 minuten af.

Tip: Als hij snel te bruin wordt dan even afdekken met wat aluminiumfolie.

Eet smakelijk!