Rabarber Cheesecake.

Rabarber Cheesecake.

Geplaatst op

Deze cheesecake was hemels, al zeg ik het zelf. En na het bakken had ik ook weer zin om het te delen met in ieder geval de buren en het recept hier op de blog. Toen wij vorige week op de markt waren kon ik die kilo rabarber echt niet laten liggen. Gelukkig kun je genoeg lekkere dingen maken met een bosje rabarber. Denk aan een smakelijke compote of de rabarbercurd die ik onlangs online plaatste.

Deze cheesecake is voldoende voor 10 goede punten! Lees je mee voor het recept?

  • 400 gram Monchou
  • 250 gram ricotta
  • 4 eieren
  • 1 eetlepel vanille-extract
  • 125 gram kristalsuiker
  • 2 eetlepels bloem
  • 8 grote eetlepels rabarber curd

Voor de bodem

  • 250 gram (bastogne)koekjes
  • 80 gram gesmolten roomboter

Verder heb je nodig: springvorm van 23 cm en een stuk bakpapier.

Begin met de bodem. Bekleed de springvorm met een stuk bakpapier. Vermaal de koekjes in de keukenmachine en doe hier de boter bij.

Geen keukenmachine? Doe de koekjes in een plastic zakje en stamp ze fijn. Of doe ze in een diepe pan en leef je uit.

Giet het koekjesmengsel in de springvorm en verdeel dit gelijkmatig met de bolle kant van een lepel. Laat dit gedurende 10 minuten (of langer) even opstijven in de koelkast.

Verwarm alvast de oven voor op 160 graden Celsius. Meng voor de cheesecake alle ingrediƫnten, behalve de rabarbercurd, met elkaar. Schenk 1/3 van het cheesecakebeslag in de springvorm, lepel dan een paar lepels van de curd er boven op. Dan weer cheesecakebeslag, curd... en sluit af met een laag cheesecakebeslag.

Bak de cheesecake in 45-50 minuten gaar. Hij is nog een beetje wobbly in het midden als ie klaar is. Doe de oven uit en zet het deurtje open. En laat de cheesecake nog 10-15 minuten staan in de oven.

Haal de koelkast eruit en laat even afkoelen buiten de oven. En daarna in ieder geval 2-3 uur verder in de koelkast! Enjoy!!!