Rabarber-dessert

Rabarber-dessert

Geplaatst op

Rabarbarcompote

Rabarber, nog nooit eerder mee gekookt. Maar vanaf nu wel! Een echte zomerse groente, die vaak in desserts wordt verwerkt.

Voor de compote (2-3 personen) heb je nodig:

  • 300-350 gram rabarber
  • sap van 1.5-2 sinaasappels
  • 2 el suiker.
  • Eventueel iets van kaneel (of steranijs of bijv. kardemom) erbij.

De rabarber doe je in stukjes van 2 cm in een pan met het sap en de suiker. Ongeveer 15 min langzaam laten pruttelen tot de rabarber zacht is.

Bij het serveren, naar eigen smaak, eventueel nog extra suiker toevoegen.

In mijn variant heb ik een handje (diepvries)frambozen toegevoegd

Voor deze ‘trifle’

  • bodem van verkruimelde amaretti-koekjes
  • laagje compote
  • laagje slagroom opgeklopt met monchou