Rabarber Frambozencompote.

Rabarber Frambozencompote.

Geplaatst op

Hmmmm! Zei iemand: toetje? Ik ben dol op toetjes maar niet op extreem zoete. Dat vind ik echt een no-go. Geef mij maar iets met wat zurig fruit of juist de smaak van pure chocolade in een brownie.. Herkenbaar?

Dit nagerecht biedt jou qua smaken een beetje zuur, zoet en is eigenlijk vooral gewoon heel lekker!

Voor 3-4 porties heb je nodig

  • 600 gram rabarber
  • 125 gram (vers of diepvries) frambozen
  • 3 hele kaneelstokjes
  • 3 steranijsjes
  • 1 eetlepel vanille-extract
  • 10 eetlepels (riet)suiker
  • scheutje water

Ontdoe de rabarber van de buitenste schil met een scherp mesje of dunschiller. Snij de rabarber in stukjes. Giet alles in een ruime pan samen met de frambozen. Voeg de kruiden toe, de suiker en een scheutje water.

Breng langzaam aan de kook totdat het een beetje begint te pruttelen. En de suiker op gaat lossen.

Zet het vuur wat lager wat lager. Het is klaar als de rababer lekker zacht is.

Verwijder de steranijs en kaneel. Serveer met wat yoghurt of een bolletje vanille-ijs.