Rabarbercompote en hangop

Rabarbercompote en hangop

Geplaatst op

Het seizoen is alweer een tijdje gestart of zeg je geopend!? Enfin, ze zijn er weer!

Deze roodgroene rakkers die heerlijk zijn bij je ontbijt of dessert. Dit maal geserveerd met hangop, maar met opgeklopte mascarpone + slagroom ook erg lekker. Zie hier voor het recept.

Deze compote is binnen 15 minuten klaar. De hangop kan je, net zoals ik, zelf maken of koop een bakje in de supermarkt.

Voor 4 personen heb je nodig

De hangop

  • 500 gram vetvrije Griekse yoghurt
  • Kaasdoek of schone theedoek

Compote

  • 600 gram rabarber
  • 65 gram rietsuiker
  • Sap van 2 sinaasappels
  • 2 kaneelstokjes
  • 2 steranijs
  • 6 kardemompeulen
  • Handje diepvriesframbozen

Voor de hangop heb je wel wat voorbereiding nodig:

Schep de yoghurt in de thee- of kaasdoek. Maak hier een soort buideltje van en laat dit boven een kom (in de koelkast) minimaal 4 tot 24 uur uithangen. Vang het vocht op en gooi dit nadien weg.

Nu de compote

Snij de rabarber in stukjes van 2 cm. Schillen mag, maar hoeft niet.

Doe de rabarber in een pannetje met de sinaasappelsap, suiker en kruiden.

Breng aan de kook, voeg dan ook de frambozen toe.

Laat rustig doorpruttelen totdat de rabarber zacht wordt.

Je kan zelf kiezen of je stukjes in de compote wil of gewoon lekker fijn.

Laat dit afkoelen en serveer met de hangop.

Over? Ook heel lekker over je yoghurt, kwark of bij je bakje havermout! En in een taart, ook heerlijk!